ATOS BPBedroeg je pensioengevend inkomen meer dan € 43.356 per jaar, dan nam je automatisch deel aan ATOS BP. Deze Beschikbare Premieregeling voorziet in een pensioenkapitaal, waarvan de hoogte onder meer afhangt van de ingelegde premie en de beleggingsresultaten. Ook hier waren 2 varianten van aanwezig: 1 met pensioenleeftijd 62,5 jaar en 1 met de pensioenleeftijd 65.

 

In principe stortte (tot 31 december 2013) zowel jij als Atos maandelijks een bepaald percentage van je bruto-inkomen boven de € 43.356 in ATOS BP. Iedereen belegt standaard in het Lifecycle profiel, vanaf een kapitaal ter hoogte van € 2.270 kun je er voor kiezen om voortaan zelf aan te geven op welke manier je BP kapitaal moet worden belegd.

 

Het Pensioenfonds belegt in geselecteerde beleggingsfondsen. De pensioenpremies en het behaalde rendement vormen na aftrek van beleggingskosten samen je pensioenkapitaal. De waarde van je pensioenkapitaal is onder meer afhankelijk van koersontwikkelingen. Met het pensioenkapitaal koop jij op de pensioendatum een (levenslange) pensioenuitkering in. Dit betekent dat er bij een beschikbare premieregeling geen koppeling bestaat tussen inkomen en pensioenuitkering.

 

Sinds september 2017 biedt SPA ook de Lifecycle Doorbeleggen aan. Wil jij je risico als je dichter bij je pensioendatum komt niet afbouwen en/of wellicht doorbeleggen na je pensioendatum door middel van een variabel pensioen bij een andere aanbieder (SPA biedt deze niet aan), dan biedt de Lifecycle Doorbeleggen jou daar de mogelijkheid voor.

 

Door op een onderwerp in het rode vak hiernaast te klikken vind je meer informatie over de ATOS BP regeling. Heb je nog vragen, bel dan het Klant Contact Centrum of stuur ons een mail: pensioenfondsatos@achmea.nl